Kijk ook eens op BoedelZ Organizing

Tel. 035 - 88 729 77 | 06 - 506 404 50
Dorresteinweg 70-14, 3763 LL Soest
rolandlap@boedelz.nl

Spoedontruiming zorgkamer

Gemiddeld één keer per week worden we gevraagd om een zorgkamer leeg te halen. Dat betekent meestal dat we onze planning wat moeten wijzigen, want dat moet altijd binnen een paar dagen gebeuren. In de meeste verpleeghuizen geldt dat na overlijden van een bewoner de kamer binnen vier of vijf dagen beschikbaar moet zijn voor de volgende. Door de wachtlijsten is er altijd meteen een nieuwe bewoner.

De familie kan een kamer leeghalen, maar zij zijn in die zelfde dagen ook bezig met het voorbereiden van de uitvaart. Als er geen directe familie is, worden wij vaak gevraagd door de bewindvoerder of de notaris. Het gebeurt best veel dat mensen geen familie hebben. De laatste tijd kwamen we een paar keer voor zorgkamers van mannen die op de grote vaart waren geweest of een technisch beroep hadden gehad. Ze waren allemaal niet getrouwd geweest en hadden daardoor geen nabestaanden.

We maken een offerte op, gebaseerd op wat in de kamer aanwezig is. Een keer kwam het voor dat de overleden bewoner opgebaard lag in de kamer, waar ik mijn offerte voor moest maken. Dat was wel heel vreemd. De jongere collega’s met wie we werken, waarschuw ik dan altijd van tevoren.

Opgeruimd staat netjes met Soesters Roland en Anca

Afgelopen weekend stond er een mooi stuk over ons bedrijf in het AD.

Klik hieronder op de link om het hele artikel te bekijken.

Virtueel nabestaan

Bij het leeghalen van huizen vinden we wel eens computers en laptops, maar ook printers, kopieermachines, USB-sticks, losse harde schijven of digitale fotocamera’s. Die brengen wij als boedelopruimers naar Digitale Nazorg, een gespecialiseerd bedrijf dat vaak bij data kan komen wanneer er sprake is van een onbekend wachtwoord of onbekende toestelcode. Daarnaast kunnen ze deze apparatuur echt ’schonen’ zodat ze hergebruikt kunnen worden. Ze kunnen dan naar kinderen die een laptop zelf niet kunnen betalen. Laatst vond Digitale Nazorg bijvoorbeeld nog allemaal foto’s op een computer. De familie was daar heel blij mee, want die foto’s hadden zij nooit eerder gezien.

Digitale Nazorg en de opzegdienst i-Finish is gestart door Sander van der Meer. Met zijn achtergrond in de forensische opsporing kreeg hij geregeld de vraag of hij laptops kon ontsluiten. Maar dat mocht alleen als het een misdrijf betrof. Nu richt zijn bedrijf zich primair op rechtmatige eigenaren en nabestaanden. Aan het recyclen van laptops zit overigens wel een risico, volgens Sander:

“Als iemand overlijdt, geldt voor die persoon de AVG niet meer. Maar op een laptop of pc staan vaak ook persoonsgegevens van andere, nog levende personen. Als je als boedelbedrijf een oude laptop naar de kringloopwinkel zou brengen en er staan nog gegevens op, ben je strafbaar als boedelbedrijf. Zelfs voor ons als specialist is het nauwelijks uit te sluiten dat er ergens nog gegevens achterblijven, dus in de praktijk komt het vaker voor dat we onderdelen van een laptop of pc recyclen.”

Wij komen bij boedelontruimingen nog niet zoveel smart phones tegen, maar de generatie die een grote digitale voetafdruk achterlaat bij overlijden, staat voor de deur.

Sander: “Het zal je verbazen hoeveel iedereen nu al digitaal achterlaat. Dan moet je ook denken aan rekeningen, abonnementen en accounts bij internetbedrijven. Helaas kan daar na overlijden misbruik van gemaakt worden. Stel dat in een familie aan degene die het handigst op internet is, wordt gevraagd om die op te zeggen, is dat ook de betrouwbaarste persoon? Het kan heel verleidelijk zijn om op een webwinkelaccount snel wat te bestellen, of nog even een bedrag van de bankrekening over te maken naar je eigen rekening.”

Een verhaal gaat door je handen
Als je een huis leegmaakt, gaat het hele levensverhaal van die persoon door je handen. Je ziet wat voor mens het is geweest, wat voor werk zij deed, waar hij van hield. Soms is dat wel verdrietig, maar meestal heel mooi. Het maakt dit werk heel bijzonder. We doen het altijd met veel respect.

Omdat we heel zorgvuldig met de spullen omgaan, laten we letterlijk alles door onze handen gaan. We kijken in alle laatjes en dozen, want soms treffen we daar sieraden in aan. We bladeren fotoalbums door, omdat daar misschien waardepapieren in kunnen zitten. Dan zien we vaak op foto’s de meubelen terug, die we de dag ervoor naar een andere bestemming hebben gebracht. Dat is heel bijzonder.

Het gebeurt vaak genoeg dat we dingen van waarde vinden, nadat de nabestaanden alles wat zij willen bewaren, uit een huis gehaald hebben. In een huis in Bussum troffen we eens ingelijste foto’s aan. We besloten die even te bewaren. Een paar weken later werden we gebeld met de vraag of we een bepaalde foto gevonden hadden. Vorige week belde een mevrouw die naar een seniorenwoning was verhuisd binnen Hilversum. Ze was een ivoren briefopener kwijt. De dag erna vonden we die in haar oude huis. Ze was er heel blij mee, want die had emotionele waarde voor haar.

Spullen verdienen een tweede leven

De ideale match, daar zijn we altijd naar op zoek. Voor zoveel mogelijk spullen; meubelen, huisraad en apparatuur zoeken we een goede bestemming. We vinden het belangrijk om zo min mogelijk te verspillen en weg te gooien. Mensen kiezen voor ons omdat we zorgvuldig en persoonlijk, met respect en aandacht met alle dingen omgaan. De makkelijkste weg is om alles in een afvalcontainer te gooien. Wij doen dat alleen in het uiterste geval, omdat heel veel spullen nog een tweede leven kunnen krijgen. Dat kost meer tijd, maar het geeft ook heel veel voldoening. En het geeft de mensen die ons benaderen een beter gevoel. Want de spullen die met zoveel liefde verzameld zijn door hun dierbare, komen bij verhuizen of overlijden ook weer goed terecht.

Gratis advies en offerte voor woningontruiming

Heeft u een vraag over woningontruiming of inboedel? We zijn dagelijks van 8.00 uur - 22.00 uur bereikbaar!
Tel. 035 88 729 77.

Meer over BoedelZ

Daarom BoedelZ

  • Persoonlijk contactpersoon
  • Wij werken niet met containers
  • Woning wordt schoon opgeleverd, wij gaan verder dan bezemschoon
  • Sleutelservice (halen en brengen)
  • Veiling bemiddeling
  • Zeer breed netwerk met diverse experts
  • Alle bruikbare inboedel gaat naar een goed doel
  • Afval wordt duurzaam verwerkt
  • Gratis een vrijblijvende, transparante en gespecificeerde offerte
  • Totale ontzorg service, maar dan ook écht totaal
BoedelZ Woningontruiming & Boedelafwikkeling
BoedelZ - Woningontruiming | Boedelafwikkeling
BoedelZ - Woningontruiming | Boedelafwikkeling
Woningontruiming en boedelafwikkeling
Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekers statistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.
Ok